Напад на волонтерку через українську: у Києві затримано другого підозрюваного, фото

11:02, 07.06.2024
Напад на волонтерку через українську: у Києві затримано другого підозрюваного, фото

Конфлікт агресивних пенсіонерів з волонтеркою - другому хулігану - 70-річному киянину, також повідомлено про підозру. (Фото: Поліція Києва)

Встановлено та затримано другого підозрюваного у нападі на волонтерку в Оболонському районі Києва – ним виявився 70-річний пенсіонер.

 

Як інформує УМ, про це 7 червня повідомили у Фейсбуці поліція Києва та міська прокуратура.

 

Як зазначається, чоловік наразі дає покази слідчим, його дії кваліфіковані як хуліганство, а за вчинене порушнику загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

 

6 червня працівники Оболонського управління поліції за допомоги аналітиків кримінального аналізу та у взаємодії зі співробітниками СБУ, встановили та затримали другого порушника.

 

Ним виявився киянин 1954 року народження. Слідчі вручили йому повідомлення про підозру за вчинення хуліганських дій.

 

 

Встановлено, що 2 червня у підозрюваного був день народження, тож він разом з 73-річним знайомим, з яким вони торгують на ринку, відзначили цю подію алкоголем та ввечері повертались додому.

 

На виході з підземного переходу на вулиці Новокостянтинівській підозрюваний, з його слів, вирішив зробити дівчині кілька компліментів, втім вона його залицянь не оцінила.

 

Напад агресивних пенсіонерів на волонтерку в Києві

 

"Не бажаючи спілкування, вона відповіла, що не розуміє чоловіків. Відповідь українською мовою викликала агресію нетверезих пенсіонерів, які почали нецензурно ображати дівчину, тож вона вирішила знімати їх на мобільний телефон", - зазначають у прокуратурі.

 

 

Далі підозрюваний кілька разів вдарив її по нозі, а також завдав удар долонею в ніс. Все це відбулося після того, як його спільник відібрав у дівчини телефон. Постраждалій вдалося повернути телефон. Після чого зловмисники зникли з місця події.

 

Наразі 70-річний підозрюваний своєї вини не визнає, зазначають прокурори. Стверджує, що лише намагався зупинити конфлікт дівчини зі своїм знайомим.

 

Нагадаємо, 5 червня у Києві затримали 73-річного чоловіка, який на ґрунті мовного питання напав на місцеву волонтерку в Оболонському районі міста. Йому повідомили про підозру в хуліганстві. 

 

Як повідомляла УМ, українська мова є рідною для 86% киян.