Повернення бумеранга: як українські артилеристи нищать військовий потенціал росії на її території

17:11, 04.06.2024
Повернення бумеранга: як українські артилеристи нищать військовий потенціал росії на її території

Українські Боги війни ефективно нищать росіян. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

У захисному щиті Білгородської області нарешті з'явилася чимала дірка, «заштопати» яку окупантам буде вкрай непросто.
 
Днями животворящі «Хаймарси» накрили вогнем один з найбільших пунктів базування ППО орків, спаливши десятки систем С-300 і С-400.
 
Усі ці машини разом з пусковими установками і радарами стояли просто в чистому полі, оскільки рашисти свято вірили у заборону колективного Заходу стріляти по їхніх цілях за межами України. 
 
Так само у полі, але вже на території Курської області, наші дрони рознесли чималу автомобільну колону, що переправляла до лінії фронту амуніцію та боєприпаси.
 
Спочатку БПЛА знищили першу й останню автівки, а потім методично ліквідували решту. До речі, не іноземними ракетами, а саме вітчизняними безпілотниками українські військові недавно вдарили по двох радіолокаційних станціях, що базувалися в Орську Оренбурзької області та в Армавірі Краснодарського краю.
 
Ці РЛС мали стратегічне значення, бо могли виявляти у повітрі крилаті балістичні ракети, включно з ядерними. У результаті, за словами військових експертів, наші оператори пробили серйозну дірку в ядерному щиті московії, зменшивши рівень погроз стосовно застосування зброї масового знищення.
 
А спецназ ГРУ красиво розгромив нову радіолокаційну станцію, що контролювала повітряний простір на Харківському напрямку. 
 
Також не іноземні ракети, а вдосконалений український «Нептун» видовищно підпалив у порту «Кавказ», що в Новоросійську, черговий НПЗ, а також добряче побив два велетенські пороми.
 
Ці плавучі засоби після ослаблення кримського мосту переправляли не лише зброю, а й залізничні вагони з паливом та іншою провізією. Отож виведення їх з ладу серйозно послабило логістику кацапів на південному фронті. Цей удар разом iз бомбуванням РЛС військові експерти вже встигли назвати історичним.  
 
Тим часом наземний фронт і далі залишається гарячим. Москалі мали певний успіх на Запорізькому напрямку, але продовжують масово гинути на Харківському.
 
Лише з 27 травня по 2 червня в районі Вовчанська та в навколишніх селах полягло 8 тисяч 790 росіян, а також злетіло у повітря 108 танків, 184 броньовики, 299 артилерійських установок і 272 дрони оперативно-тактичного рівня. Загалом із початку війни, за даними Генштабу, в Україні було ліквідовано понад 512 тисяч 420 загарбників.
   
Цими днями суттєво поповнився й обмінний фонд. Під Вовчанськом 2 червня наші військові захопили в полон близько 60 російських окупантів. Про це повідомив у коментарі виданню LIGA.net речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин.
 
Гучна погроза кремля захопити Харків ще до того, як в Україну надійде західна зброя, схоже, потроху здувається. Через величезні втрати у прикордонні окупанти змушені силою гнати на цю лінію фронту так званих «отказніков», які відмовилися йти на війну. Відсутність у цих вояків мотивації вже почала приносити очевидні результати.