Знущався над полоненими бійцями на Харківщині: ідентифікували окупанта-садиста

17:05, 03.06.2024
Знущався над полоненими бійцями на Харківщині: ідентифікували окупанта-садиста

Рашистський військовослужбовець-садист Алєксєй Кіпрін. (Фото: Скриншот з відео та соцмереж)

Одного з російських військових, який знущався з українських військовополонених ідентифіковали журналісти "Суспільного". Ще й отримали від нього підтвердження, що це саме він на відео

 

Як інформує УМ, про це 3 червня повідомило "Суспільне".

 

Журналісти редакції розслідувань "Суспільного" встановили росіянина, який знімав відео катувань з українських військовополонених. Це 32-річний Олексій Леонідович Кіпрін з позивним "Барс" із Санкт-Петербурга. У нього є дружина Наталія і малолітній син.

 

Журналісти зазначили, що у соцмережах чоловік публікує свої фото у військовій формі та зазначає, що він "на сторожі Русі з 2014 року". Також він служив у так званій міліції ЛНР.

 

За інформацією джерел "Суспільного", наразі Кіпрін — у штурмовій групі "Шторм" 153-го танкового полку 47-ї гвардійської танкової дивізії 1-ї танкової армії.

 

Розслідувачі написали росіянину в WhatsApp, щоб отримати підтвердження, що це він на відео.

 

"Чоловік, думаючи, що листується з російською пропагандисткою, написав: "Гімн співали погано. Запотиличників надавали і у табір військовополонених передали. Зазвичай під час зачистки немає часу своїх евакуювати, тут полонені"."

 

Нагадаємо, що 2 червня Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН через поширене в мережі відео знущань з українських військовополонених, імовірно, на Харківському напрямку.

 

Як повідомляла УМ, 3 червня прокуратура розпочала розслідування за фактом знущання з українських військовополонених, яких росіяни захопили на Харківському напрямку. За даними слідства, на відео видно, як російські військові завдають українським бійцям тілесних ушкоджень, а також імітують страту шляхом пострілу з автоматичної зброї біля голови одного з військовополонених. Крім того, на відеоролику окупанти застосовують до українських оборонців психологічний тиск, змушуючи співати гімн СРСР.