Олексій Мацука виключений з Комісії з журналістської етики через «темники» в Укрінформ

23:06, 31.05.2024
Олексій Мацука виключений з Комісії з журналістської етики через «темники» в Укрінформ

Олексій Мацука заплямував свою репутацію «темниками». (Фото з відкритих джерел)

Комісія з журналістської етики ухвалила рішення виключити зі свого складу ексгендиректора "Укрінформу" Олексія Мацуку через інформації про ганебну практику «темників» в агентстві.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у повідомленні Комісії з журналістської етики за результатами засідання 31 травня.

 

"Комісія з журналістської етики провела позачергове засідання 31 травня 2024 року у форматі Zoom-конференції, в якому брали участь 11 членів КЖЕ.

 

Під час засідання КЖЕ, згідно з пунктом 3.11 Положення про Комісію, та за фактом оприлюднення інформації про цензуру в УКРІНФОРМ, зокрема публікації на Українській правді "Всі свої. Як Офіс президента бере під контроль Укрінформ" від 29 травня 2024 року та публікації на Суспільному ""Список бажаних/небажаних спікерів по Чернігівщині був і я за ним не працював": кореспондент "Укрінформу" про "темники"" від 30 травня 2024 року, Комісія одноголосно ухвалила наступне рішення:

 

Висловити недовіру члену Комісії з журналістської етики Олексію Мацуці;

 

Зупинити повноваження члена Комісії з журналістської етики Олексія Мацуки у зв’язку з втратою довіри", - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, за даними ЗМІ, екскерівник "Укрінформу" Мацука розсилав власкорам агентства "темники" із небажаними спікерами.

 

Через два дні після появи розслідування ЗМІ, кореспондент "Укрінформу" Стригун, який розповів про "темники" в агенції, отримав повістку в ТЦК.

 

Як повідомляла "УМ", у квітні начальник Соломʼянського ТЦК та СП в місті Києві, який наказав підлеглим вручити повістку журналісту-розслідувачу на території іншого району – Оболонського, переведений на нижчу посаду.