Начальник Соломʼянського ТЦК Києва понижений у посаді через «повістку помсти»

21:10, 09.04.2024
Начальник Соломʼянського ТЦК Києва понижений у посаді через «повістку помсти»

У ЗСУ наголошують на важливості спільної роботи медіа та громадськості щодо захисту прав і свобод кожного громадянина. (Фото Генштабу ЗСУ)

Начальник Соломʼянського ТЦК та СП в місті Києві, який вочевидь наказав підлеглим вручити повістку журналісту-розслідувачу на території іншого району – Оболонського, переведений на нижчу посаду.

 

Для цього за журналістом стежили аж доки він зайшов до супермаркету, а військовими з роти охорони ТЦК (які не мають права видавати повістки) керував співробітник СБУ - підлеглий генерала Іллі Вітюка - героя антикорупційного розслідування журналіста.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Генштаб ЗСУ у відповіді на інформаційний запит «УП» у вівторок.

 

«Згідно з наказом головнокомандувача Збройних сил України, начальника Соломʼянського територіального центру комплектування та соціальної підтримки після інциденту з журналістом "Слідство.Інфо" переведено на інше місце служби», - відповіли у ГШ.

 

Зазначається, що згідно з цим рішенням, ексначальник ТЦК буде переведений на нижчу посаду одного з бойових підрозділів Збройних сил України.

 

Вказано, що рішення ухвалене після детального розгляду всіх обставин інциденту і встановленої інформації.

 

«Збройні сили України у своїй діяльності дотримуються принципів відкритості та прозорості і наголошують на важливості спільної роботи медіа та громадськості  щодо захисту прав і свобод кожного громадянина України», - йдеться у відповіді на запит.

 

Як повідомляла «УМ», голова СБУ Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту кібербезпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків. Наразі він відряджений до бойового підрозділу.

 

У Службі безпеки наразі перевіряють обставини щодо генерала Вітюка, наведені у антикорупційному журналістському розслідуванні "Слідство.Інфо" про майно його сім'ї.

 

Через два дні після публікації розслідування журналісти повідомили, що СБУ використала для помсти працівників ТЦК: ті мали вручити повістку журналісту Слідство.Інфо Шульгату.