Трагедія 128-ї бригади на Запоріжжі: прокурори заперечують розвал справи в суді

10:52, 30.05.2024
Трагедія 128-ї бригади на Запоріжжі: прокурори заперечують розвал справи в суді

У 128-й бригаді не загоївся біль від втрат. (facebook.com/brigade128)

Офіс генпрокророра офіційно спростовує інформацію у ЗМІ, що кримінальне провадження щодо загибелі воїнів 128-ї бригади під час нагородження в прифронтовому селі на Запоріжжі нібито розвалилося в суді.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

 

Зазначається, що кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби за ч. 4 ст. 425 КК України розслідується слідчими ДБР за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

 

Наразі триває комплекс слідчих дій, призначено судові експертизи.

 

"Окремо зазначимо, що стосовно командира бригади був складений адміністративний протокол ч. 2 ст. 172-16 Кодексу про адміністративні правопорушення України щодо невчасного повідомлення про подію", - повідомили на Різницькій.

 

Натомість після розгляду протоколу суд закрив провадження в адміністративній справі через відсутність складу адміністративного правопорушення.

 

"Разом з тим, зазначена обставина жодним чином не впливає на стан розслідування кримінального провадження. Також це не звільняє особу від кримінальної відповідальності у разі встановлення та доведення її вини", - додали у пресслужбі.

 

Як повідомляла «УМ», 4 листопада у 128-ї бригаді сталася трагедія - окупанти завдали удару по українських військовослужбовцях в одному з прифронтових сіл Запорізької області під час шикування для вручення нагород із нагоди дня ракетних військ та артилерії.

 

У Закарпатській області було оголошено триденну жалобу за загиблими воїнами.

 

128 бригада підтвердила загибель 19 воїнів через ракетний удар РФ.

 

У ДБР повідомили, що Міноборони розслідує дії посадовців, які організували шикування бійців 128 бригади.