На Підмосков’ї знесли бульдозером єдиний храм ПЦУ

11:54, 14.04.2024
На Підмосков’ї знесли бульдозером єдиний храм ПЦУ

Храм ПЦУ в Ногінську нещадно знесли бульдозером. (facebook.com/mytropolyt)

Російські варвари знесли бульдозером храм Православної Церкви України на честь Пресвятої Трійці у Ногінську Московської області.

 

Це була єдина церква ПЦУ на росії, яку розбудовував та в якій служив митрополит Адріан.

 

Як інформує Україна молода,  про це повідомив клірик ПЦУ Святослав Скороход.

 

"На четвертому тижні Великого посту остання духовна барикада українського духу на Росії знищена.

 

Раніше на болотах була закрита українська бібліотека та ліквідована єдина організація української діаспори", – написав Святослав Скороход на своїй сторінці у Facebook.

 

 

Зауважимо, що у 2016 році Ногінський районний суд виніс рішення про знесення храму, бо він начебто заважав спокою місцевого населення.

 

 

"В 2013 році я рукопокладався в цьому храмі, а з 2008 по 2015 був прес-секретарем владики Адріана. Тому хочу сказати одне: ця українська святиня була про історію віри та опору російській владі та Московській Патріархії навіть там, де це здавалося зовсім неможливим!", – наголосив Святослав Скороход.

 

Храм нещадно знесли бульдозером 11 квітня. І це при тому, що в Україні завжди були десятки тисяч храмів московського патріархату, а в росії тим часом лише єдиний храм ПЦУ.

 

 

Як повідомляла "УМ", міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс пропонує парламенту визнати Московський патріархат терористичною організацією.