Сирський планує звільнити окремих комбригів за втрати

10:20, 02.03.2024
Сирський планує звільнити окремих комбригів за втрати

Сирський оприлюднив світлини, на яких йому доповідає генерал Тарнавський. (facebook.com/CinCAFofUkraine)

Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський обіцяє жорсткі кадрові зміни серед командирів бригад, дії яких несуть загрозу життю та здоровʼю підлеглих.

 

За його словами, він продовжує працювати на Східному фронті.

 

Як інформує Україна молода, про це Головнокомандувач ЗСУ написав у соцмережах у суботу.

 

«Протягом трьох днів цілком стало зрозуміло чому у разі однакових показників укомплектування особовим складом, озброєнням та військовою технікою одним бригадам вдається стримувати ворожі атаки та тримати позиції, а іншим - ні.

 

Насамперед це залежить від командира бригади, рівня його підготовки, досвіду, спроможності приймати адекватні та виважені рішення і розуміння всієї повноти відповідальності за виконання поставлених завдань та за життя і здоровʼясвоїхпідлеглих», - написав генерал-полковник.

 

 

На його думку, «безумовно, велике значення відіграє рівень підготовки та злагодженості штабу бригади, через який командир здійснює свої повноваження».

 

Відтак, в окремі бригади, де є проблеми з підготовкою штабу, відправлені групи фахівців для передачі досвіду та надання допомоги.

 

«За результатами заслуховування командирів бригад та їхніх заступників були прийняті всі необхідні рішення з забезпечення резервами, боєприпасами, БПЛА та іншим обладнанням. В окремих випадках, коли командир не володіє обстановкою, а дії та команди напряму створюють загрозу життю та здоровʼю підлеглих, я змушений приймати кадрові рішення», - повідомив пан Сирський.

 

 

Він також відзначив дії військовослужбовців 54 омбр, які влучним артилерійським вогнем у поєднанні з грамотним мінуванням знищили дві колони бронетехніки противника, а також стійкість та мужність бійців 25 опдбр та 47 омбр в боях за Орлівку та Бердичі, рішучість і сміливість воїнів 79 одшбр під час відбиття ворожих атак в районі Новомихайлівки.

 

Головнокомандувач також заявив про позитив після заміни однієї з бригад на передньому краї після двох років безперервних боїв та переміщення в тил для відновлення боєздатності.

 

Йдеться про 110-ту окрему механізовану бригаду імені генерал-хорунжого Марка Безручка, яка безперервно обороняла Авдіївку.

 

«Таким чином, ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою», - констатував Сирський.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихід з пекла. Підсумки Авдіївської операції