В Авдіївці тривають вуличні бої: поблизу міста зосереджено 50 тисяч окупантів

12:44, 14.02.2024
В Авдіївці тривають вуличні бої: поблизу міста зосереджено 50 тисяч окупантів

Військові не коментують бої в Авдіївці в режимі реального часу. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

У Авдіївці Донецької області ситуація є динамічною, в місті тривають вуличні бої, передбачено запасні логістичні шляхи на випадок втрати основного шляху постачання.

 

Як інформує УМ, про це в ефірі телемарафону повідомив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

 

"Станом на зараз ситуація на лінії бойового зіткнення динамічна і може змінюватися буквально щогодини... На той випадок, якщо основну логістичну артерію переріже противник, наше командування передбачило запасні шляхи постачання", - йдеться в повідомленні.

 

Лиховій додав, що військові не коментуватимуть бої в Авдіївці в режимі реального часу з міркувань безпеки та додав, що в  місті вже кілька днів тривають вуличні бої.

 

"Іноді росіяни кидають у бій техніку, а іноді йдуть малі піхотні групи. Там зосереджено близько 50 000 осіб особового складу рф", – сказав речник ЗСУ.

 

Він зазначив, що за "купи каміння, купи обгорілого заліза" ніхто не тримається, і для командування головне - зберегти життя бійців і в разі ускладнення ситуації відвести їх на інший рубіж: "діяти гнучко, діяти маневрено для того, щоб цих самих бійців зберегти для наступних бойових дій, для звільнення втраченої території".

 

Як інформує УМ, Люта Авдіївка: що відбувається з оборонною операцію після відставки Залужного.