Обстріл Харкова посприяв: Терехов перейменує вулицю Пушкінську

10:37, 25.01.2024
Обстріл Харкова посприяв: Терехов перейменує вулицю Пушкінську

Рішення про перейменування вулиці мають прийняти депутати Харківської міськради.

Перейменування вулиці Пушкінської підтримав міський голова Харкова Ігор Терехов – це сталося після російського обстрілу 23 січня. Він пропонує назвати вулицю на честь Григорія Сковороди.

 

Як інформує УМ, про це повідомив Ігор Терехов у Telegram.

 

"До вчорашнього дня я не поспішав з рішенням змінити назву вулиці Пушкінської. Я, як і багато харків'ян, завжди відчував, що Пушкін – це не про сучасну Росію, не про ту реальність, яку путінський режим намагається насаджувати, використовуючи велич історичних постатей для своєї вигоди.

 

Але після того, як ворог завдав жахливих ударів по нашому місту, забрав життя невинних і перетворив будинки на руїни, ми бачимо реальну ціну таких рішень. Це біль, який Харків відчув найгостріше за всю історію цієї війни. І тому я вважаю, що ми не можемо залишити все, як є", - емоційно написав мер Харкова.

 

Терехов пропонує дати вулиці ім’я філософа та письменника родом із Харківщини – Григорія Сковороди.

 

Нагадаємо: Протягом 23 січня Росія завдала трьох ударів по Харкову, відомо про 9 постраждалих, серед яких 4-річна дитина. Увечері масштабних руйнувань зазнала, зокрема, і центральна вулиця Пушкінська.

 

Нагадаємо, що в березні 2022 року представники творчої інтелігенції Харкова вимагали позбавити місто від топонімів, які нагадують про російського агресора, зокрема перейменувати й Пушкінську. Втім Терехов в етері "Радіо Свобода" заявляв, що вулицю Пушкінську і однойменну станцію метро не будуть перейменовувати.

 

Як повідомляла УМ, Дерусифікація 14 вулиць: киянам пропонують обрати нові назви.