Уражений російський Іл-22 дотягнув до аеродрому Анапи

16:33, 15.01.2024
Уражений російський Іл-22 дотягнув до аеродрому Анапи

Російський літак Іл-22, який є командним пнктом, горів, серед екіпажу є поранені. (facebook.com/yuriy.ignat)

Уражений російський літак Іл-22 не підлягає відновленню. Побита машина ледь дотягнула до аеродром Анапи в понеділок на світанку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат і оприлюднив відповідну світлину Facebook.

 

«Схоже, Іл-22 таки дотягнув до Анапи. Живучий, гад. Але, як бачите, корито "восстановлению не подлежит".

 

Тому, як не крути, ціль знищена, реанімація не допоможе! Літак горів, серед екіпажу є поранені, сподіваюсь і 200-ті!», - написав полковник Ігнат.

 

За його словами, літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 був і є пріоритетною ціллю для Повітряних сил ЗСУ.

 

«І до сьогоднішнього дня знищення цього борта здавалось непосильним завданням для Повітряних Сил. А тут ще й Іл-22 (повітряний командний пункт) попав під роздачу! Одразу дві "жирні" цілі за один раз!» - зазначив речник.

 

Нагадаємо, літак A-50 − це судно дальнього радіолокаційного стеження. Воно призначене для спостереження за цілями в повітрі, на землі та в морі, а також для наведення на них винищувальної авіації.

 

Іл-22М − це повітряний командний пункт, створений на базі авіалайнера Іл-18. Цей літак допомагає керувати військами під час бойових дій.

 

Як повідомляла «УМ», раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив знищення російського літака ДРЛО А-50 та повітряного пункту управління противника Іл-22 над Азовським морем.