Умеров закликав місцеву владу сприяти мобілізації

15:57, 16.12.2023
Умеров закликав місцеву владу сприяти мобілізації

Рустем Умєров у кулуарах Конгресу місцевих і регіональних влад. (Фото Міноборони України)

Міністр оборони Рустем Умєров закликає місцеву владу ще більше сприяти мобілізаційній роботі в Україні.

 

За його словами, органи місцевого самоврядування можуть відчутно посилити залучення фахівців до Сил оборони через проект рекрутингу.

 

Як інформує Україна молода, відповідну заяву пан Умєров зробив під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад, передає прес-служба Міноборони у суботу.

 

«Це про захист нашої країни. Маємо змінити підходи до підготовки військовозобов'язаних до військової служби та населення до національного спротиву. Усі наші люди мають бути навчені та підготовлені», — наголосив глава оборонного відомства.

 

Також міністр оборони окреслив ключові напрями роботи з місцевою владою. Зокрема, у фокусі — будівництво фортифікаційних споруд.

 

Пан Умєров акцентував, що ворог намагається створити штучний конфлікт в середині керівництва країни та розповсюджує ІПСО ніби Україну не підтримують партнери.

 

«Хочу додати про загрозу в інформаційному просторі: Ворог активно працює над дискредитацією України — назовні та в середині. Ворог намагається створити штучний конфлікт в середині керівництва та створити ілюзію, ніби Україну не підтримують партнери. Прошу ретельно ставитись до інформаційної гігієни», - закликав урядовець.

 

Напередодні міністр оборони заявив, що сільський голова має право особисто підписувати повістки для військовозобов'язаних згідно з постановою Кабінету міністрів за номером 352.

 

Він також сказав, що інші питання зараз опрацьовуються законодавчо, після ухвалення Верховною Радою рішення будуть озвучені.

 

Як повідомляла "УМ", останнім часом Міноборони активно просуває проєкт рекрутингу до війська