18-річний воїн Дмитро Яременко поліг за Україну під Сєверодонецьком

11:56, 25.11.2023
18-річний воїн Дмитро Яременко поліг за Україну під Сєверодонецьком

Дмитро Яременко вважав, що обов'язково повинен доєднатися до людей, які б'ються за його рідний Маріуполь. (facebook.com/imi.org.ua)

Військовослужбовець та студент другого курсу спеціальності «Журналістика» Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського Дмитро Яременко поліг під час виконання бойового завдання на Сєверодонецькому напрямку.

 

18-річний уродженець Маріуполя пішов на фронт добровольцем одразу по досягненню повноліття.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інститут Масової Інформації (ІМІ).

 

Зазначається, що 13 листопада у бліндаж на "нулі", де був Дмитро, прилетіла міна. Через потужні обстріли тіло забрали лише через три дні.

 

Дмитро народився в Маріуполі. На початку повномасштабного вторгнення разом із родиною після двох місяців блокади міста перебрався до Львова, де завершив навчання у школі. Звідти - до Вінниці, де вступив до університету.

 

В серпні 2023 року Дмитро вступив до лав Збройних сил України. Потрапив до 12-ої бригади спеціального призначення "Азов" імені Дмитра Вишневецького Нацгвардії України.

 

Хлопець говорив, що обов'язково повинен доєднатися до людей, які б'ються за його рідне місто.

 

Поховали Дмитра Яременка 21 листопада на Алеї Слави Сабарівського кладовища. У нього залишилися бабуся, мама, брат та батько, який також став на захист України.

 

Як повідомляла «УМ», заслужений майстер спорту України та багаторазовий чемпіон світу з кікбоксингу Сергій Лисюк помер у госпіталі внаслідок важкого поранення на фронті та після ампутації ноги.