Мобілізованих відлупцювали у військкоматі Тернополя

14:54, 08.10.2023
Мобілізованих відлупцювали у військкоматі Тернополя

Побиття у ТЦК Тернопільщини. Фото: скриншот відеоПобиття у ТЦК Тернопільщини. (Фото: скриншот відео)

До Єдиного реєстру досудових розслідувань Державне бюро розслідувань (ДБР) внесло відомості про побиття у військкоматі на Тернопільщині після оприлюднення у мережі відповідного відео.

 

Як інформує УМ, про це у неділю, 8 жовтня, з посиланням на коментар відділу комунікації Головного управління Нацполіції в області повідомив тернопільський ресурс "20 хвилин".

 

Читачі надіслали відео з побиттям мобілізованих у військкоматі Тернопільщини та у коментарях назвали працівника ТЦК, який вчиняє такі дії. Це вже третій подібний запис за два дні, зазначає видання.

 

"Читачі у коментарях до відео на телеграм-каналі "20 хвилин" повідомляють, що б’є людей працівник Тернопільського ТЦК та СП Андрій Я. (редакції відоме його прізвище, але ми поки не маємо права його розголошувати — прим. авт.). На відео видно, як і інший чоловік у формі поруч кулаками "товче" ще одну людину на ліжку", - сказано у повідомленні.

 

Працівники поліції поінформували ДБР, яке внесли відомості про події на Тернопільщині до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Нагляд за розслідуваннями здійснюватиме військова прокуратура, наголосили у поліції. Санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

 

Міський голова Тернополя Сергій Надал опублікував звернення до працівників військкомату та закликав поважати мобілізованих. Також Надал закликав повідомляти громадян про подібні випадки у військову прокуратуру та поліцію.

 

Додамо, що 1 серпня суд заарештував рівненського обласного воєнкома Сергія Луцюка без альтернативи застави за побиття підлеглого бейсбольною битою.

 

20 вересня працівники Державного бюро розслідувань затримали працівників військкомату на Львівщині, які морили голодом та знущалися з військовозобовʼязаного.

 

Як повідомляла УМ, на Львівщині офіцер побив солдата біля намету.