Доктор наук Олександр Зеленський отримає довічну стипендію Кабміну

11:11, 05.10.2023
Доктор наук Олександр Зеленський отримає довічну стипендію Кабміну

Батько Володимира Зеленського увійшов до елітного списку отримувачів довічної стипендії

Батько президента України Володимира Зеленського, Олександр Зеленський, який є доктором наук, був включений до списків для призначення довічної стипендії Кабінету міністрів України. Це визначення відзначає його значущий внесок у наукову спільноту та розвиток освіти в Україні. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба Кабміну, Державного університету економіки та технологій, ВВС.

 

Як ідеться у повідомленні Кабміну, довічну стипендію отримують за "видатні заслуги у сфері вищої освіти". Всього у списку, оприлюдненому на сайті, є близько 100 освітян.

 

BBC наголошує, що кандидатів на отримання довічної стипендії висувають заклади освіти чи місцеві органи влади. Потім направляють їх до Міністерства освіти та науки.

 

Пресслужба Державного університету економіки та технологій повідомила, що Олександр Зеленський у 2005 році отримав вчене звання професора кафедри інформатики. Тема його докторської дисертації: "Методологічні основи маркшейдерського забезпечення планування та обліку видобутку в інформаційній системі управління рудним кар’єром".

 

У 2009-2010 роках він був виконавецем гранту Президента України для обдарованої молоді за проектом "Розробка автоматизованої системи геолого-маркшейдерського забезпечення для рудних кар’єрів".

 

Як повідомляла УМ, Зеленський запропонував Кабміну призначити його батькові довічну стипендію. Розгляд питання було винесено на засідання Кабінету міністрів 2 вересня, але потім воно було знято.