Під Олешками бійці ЗСУ підняли прапор України, відео

17:27, 29.08.2023
Під Олешками бійці ЗСУ підняли прапор України, відео

Стяг під гімн України підняли військовослужбовці Андрій та Іван. (Скріншот відео)

Українській воїни підняли державний прапор у «сірій» зоні фронту на дачах між Антонівкою та Олешками на лівому березі Херсонщин у вівторок.

 

Зокрема, під час виконання бойового завдання бійці ЗСУ побачили флагшток із тризубом на верхівці та вирішили додати туди ще й прапор України.

 

Як інформує Україна молода, відповідне відео оприлюднив херсонський журналіст Костянтин Риженко.

 

"На лівому березі, біля Олешок наші військові урочисто з Державним гімном встановили прапор України", - написав журналіст.

 

Також про подію інформують місцеві ЗМІ, зокрема, видання «Мост».

 

Зазначається, що прапор підняли на одній з будівель на території садового кооперативу "Шляховик".

 

На відеозаписі, позаду бійців видно Антонівський міст та острови. Також можна помітити наслідки потопу лівобережжя Херсонщини після підриву російськими окупантами греблі Каховської ГЕС та обстрілів.

 

Стяг під гімн України підняли військовослужбовці Андрій та Іван, які хотіли "дати зрозуміти російським окупантам, що ті вдерлися на українську землю, яка врешті-решт буде звільнена від загарбників".

 

За словами Івана, який піднімав прапор, позаду них – Антонівський міст.

 

 

Як повідомляла "УМ", до Дня Незалежності України педагоги з Маріуполя здійснили сходження на гори Хом’як і Говерла. Зокрема, на вершині Говерли вони встановили рекорд з підняття найбільшого прапора України за допомогою повітряного змія.