ЗСУ вибили окупантів з Роботиного та евакуюють цивільних

11:10, 22.08.2023
ЗСУ вибили окупантів з Роботиного та евакуюють цивільних

Бійці 47 бригади з боєм увійшли в Роботине. (Фото: Телеграм Гання Маляр)

Із боєм увійшли у село Роботине Запорізької області українські оборонці із 47-ї бригади й організували евакуацію мирних мешканців, росіяни обстрілюють село із артилерії.

 

Як інформує УМ, про це 22 серпня повідомила заступниця заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram.

 

«Воїни 47 бригади, яка з боєм увійшла у село Роботине, організували евакуацію мирних мешканців на БМП Бредлі», - сказано, зокрема, в повідомлені Маляр.

 

 Вона додала, що захисники виконують планову бойову роботу та знищують ворога. У відповідь росіяни безперервно обстрілюють Роботине з артилерії. Там тривають бої.

 

Захисники 47-ї окремої механізованиї бригади "Маґура" також опублікували відео евакуації цивільних із села на Мелітопольському напрямку.

 

Бійці повідомили, що через 2 місяці запеклих боїв вони змогли прорвати багатоешелоновану лінію оборони окупантів.

 

«Півтора року чекали на ЗСУ. Ми похапали речі, документи та бігли, дорогою викидаючи ті пакети, бо життя – найцінніше. А потім ці хлопці з 47 бригади вивезли нас на танку», - так люди назвали американську БМП Бредлі, яка витримує підриви на мінах та прямі влучання ворожої артилерії. 
 
Вже в більш безпечному місці медики 47 окремої механізованої бригади оглянули цивільних та дали можливість подзвонити рідним.

 

 

Нагадаємо, що 21 серпня в Міноборони повідомляли, що військові мають успіх в напрямку південно-східніше Роботиного Запорізької області, там триває планова бойова робота.

 

22 серпня речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що військові мали успіх у напрямку Роботиного Запорізької області на південному фронті.

 

Як повідомляла УМ, Міноборони повідомило про успіхи ЗСУ в районі Роботиного та про плани створити військову поліцію.