«It’s me»: в Угорщині презентували фотовиставку присвячену українським жінкам в умовах російської агресії, фото

14:54, 10.08.2023
«It’s me»: в Угорщині презентували фотовиставку присвячену українським жінкам в умовах російської агресії, фото

Відкриття у Будапешті фотовиставки «It’s me». (Фото: Фейсбук Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége / Embassy of Ukraine in Hungary)

У Будапешті, столиці Угорщини, презентували фотовиставку під назвою "It’s me" («Це я»):, присвячену українським жінкам під час війни.

 

Як інформує УМ, про це 10 серпня повідомило Посольство України в Угорщиніу Фейсбуці.

 

Зазначається, що на відкритті виставки авторства української фотохудожниці Людмили Азарової та психологині Лариси Пиляєвої були присутні тимчасовий повірений у справах України в Угорщині Іштван Балог, заступник мера Будапешту Габор Керпель-Фроніус, мер ІІІ району столиці доктор Ласло Кіш і кінопродюсерка Агнеш Патакі.

 

Іштван Балог у своїй промові наголосив на силі та незламності українських жінок, які в умовах війни не тільки піклуються про сім'ю та працюють, а й боронять Україну на фронті. Крім того, він розповів про воєнні злочини, вчинені Росією проти українців, у тому числі й проти жінок.

 

"Щиро дякуємо галереї Ersenyös Galéria, мерії ІІІ району м. Будапешт (Обуда) та міжнародній громадській організації "Carpathian Platform" за організацію та проведення заходу, а мерії Будапешта - за підтримку виставки", - йдеться у повідомленні.

 

 

Виставку можна відвідати у галереї Ersenyös Galéria за адресою 1033 Budapest, Fő tér 2 до 28 серпня (включно).

 

У музеї історії Києва 9 серпня презентували масштабну виставку "Моя історія. 32 роки Незалежності", яка діятиме до 9 листопада. На ній представлені 32 артоб'єкти відомих українських митців сучасності, колекції монет та марок за кожен рік незалежності України.

 

Як повідомляла УМ, в Києві відкрилась виставка «СтуденТИ» про загиблих на війні молодих воїнів.