Водійське посвідчення: здавати іспит з «теорії» можна у ЦНАПах

15:38, 14.07.2023
Водійське посвідчення: здавати іспит з «теорії» можна у ЦНАПах

Кабінет Міністрів розширив перелік сервісів, доступних у ЦНАПах, серед них – складання теоретичного іспиту на водійське посвідчення

Уряд  дозволив складати у Центрах надання адміністративних послуг теоретичний іспит, щоб отримати водійське посвідчення. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Фейсбуці.

 

У ЦНАПах стало можливим скласти теоретичний іспит на право керування транспортними засобами, замовити довідку про несудимість та отримати послуги у сфері будівництва. 

 

Раніше теоретичний іспит для отримання водійського посвідчення приймали сервісні центри МВС. Тепер його можна складати у ЦНАПах, які забезпечені необхідним обладнанням.

 

Серед будівельних сервісів стали доступними:

·       внесення інформації до реєстру й уточнення даних;

·       скасування містобудівних умов та обмежень;

·       коригування адреси об’єкта та виправлення технічних помилок;

·       внесення змін до будівельного паспорта.

 

Верховна Рада на засіданні в четвер, 13 липня, прийняла в цілому законопроєкт №7354, який дозволяє вчити теоретичну частину іспиту на отримання водійських прав самостійно.

 

Як повідомляла УМ, у межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської "Без бар’єрів", Міністерство внутрішніх справ реалізує проєкт автошкіл для людей з інвалідністю.