Зеленський доручив Залужному негайно звільнити одеського воєнкома Борисова

03:51, 24.06.2023
Зеленський доручив Залужному негайно звільнити одеського воєнкома Борисова

Зеленський нарешті відреагував на скандал із багатієм Борисовим. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача доручив перевірити всіх воєнкомів в усіх регіонах України, «щоб вони не ганьбили нашу державу і пам’ять героїв, які гинуть на фронті».

 

Також глава держави доручив Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному звільнити одеського воєнкома Євгена Борисова, який оскандалився мільйонними статками в Іспанії.

 

Яо це інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента в ніч на суботу.

 

«Дуже змістовне засідання РНБО сьогодні було. Щодо нього я вже окремо звітував. Щойно провів і засідання Ставки. Дуже важливий пункт нашого обговорення на Ставці – теж справедливість. Те, що стосується військкомів, зокрема скандалу з… діячем в Одесі. Цієї людини точно не має бути в системі комплектування Збройних Сил, дуже неприємно, відверто аморально й неправильно, що ця людина попри все залишалася на своїй посаді. Доручив Головкому Залужному прибрати цю людину з посади», - наголосив глава держави.

 

Президент додав: «І першому заступнику міністра оборони України Павлюку доручено організувати перевірку всієї цієї системи військкомів. Шкода, що увагу й час Ставки доводиться зараз витрачати ще й на такі питання».

 

Зокрема, пан Павлюк разом із правоохоронним блоком та разом із НАЗК має  перевірити всіх воєнкомів в усіх регіонах України, «щоб вони не ганьбили нашу державу і пам’ять героїв, які гинуть на фронті».

 

Відзначимо, що територіальні центри комплектування та соціальної підтримки АР Крим, областей, Києва та Севастополя підпорядковуються оперативному командуванню, в зоні відповідальності якого вони перебувають згідно з військово-адміністративним поділом території України.

 

Як повідомляла «УМ», родина начальника одеського обласного військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів. Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, хоча сам Борисов заявляє, що не в курсі, чи є у його сім'ї майно в Іспанії.

 

Після цього реччниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що службова перевірка щодо Борисова не виявила підстав для відсторонення його з посади.