У Херсоні спекулянти побили волонтера за безкоштовну евакуацію людей, відео

17:43, 17.06.2023
У Херсоні спекулянти побили волонтера за безкоштовну евакуацію людей, відео

Спекулянти били підло, удвох, поки волонтер не впав, і ще продовжували бити ногами. (Скріншот відео)

Перевізники, які правлять захмарну спекулятивну ціну за евакуацію постраждалих людей жорстоко побили волонтера у Херсоні, який вивозив людей безкоштовно з небезпечних районів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у суботу.

 

Посадовець також оприлюднив відео побиття волонтера.

 

«Вчора побили відомого волонтера, який безкоштовно перевозив з небезпечних територій Херсонщини людей. Били підло, удвох, поки він не впав, і ще продовжували бити ногами», - повідомив пан Прокудін.

 

За його словами, нападники вже встановлені.

 

«Вони заробляють на пасажирських перевезеннях, користуючись горем, що спіткало наших людей під час російської агресії. Поліція розбирається з нападниками, зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 статті 296 хуліганство», - наголосив посадовець.

 

Голова ОВА нагадав, що евакуація з Херсонщини є безкоштовною. І закликав мешканців не платити тим, хто наживається на людській біді.

 

 

Разом з тим, поліція Херсонщини повідомила, що волонтера побили у Херсоні в районі автовокзалу. Поліцейські виявили інформацію про це під час моніторингу місцевих новин.

 

«Під час перевірки інформації слідчі Херсонського районного управління поліції встановили, що вчора, 16 червня, близько 16-ї години 42-річний житель обласного центру приїхав із пасажирами до міжміського автовокзалу. Там до нього підійшли 35-річний раніше судимий херсонець та ще один невідомий. Між чоловіками спалахнув конфлікт щодо пасажирських перевезень, який переріс у переслідування на автомобілях та бійку», - поінформували правоохоронці.

 

У поліції зазначили, що за кілька годин після інциденту постраждалий самостійно звернувся до лікарні, де йому встановили діагноз: множинні забійні рани м’яких тканин голови та тіла, забій нижнього щелепного суглобу.

 

При цьому писати заяву за фактом його побиття чоловік відмовився. Однак поліцейські зареєстрували кримінальне провадження.

 

Як повідомляла «УМ», спецпризначенці ЦСО «А» СБУ допомагають евакуювати херсонців із тимчасово окупованих і затоплених територій ризикуючи життям під вогнем російських терористів.

 

Одну з груп окупантів, які гатили по групі евакуації було знищено точним артилерійським вогнем.