Суддя Тандир арештований на два місяці без права застави

00:18, 28.05.2023
Суддя Тандир арештований на два місяці без права застави

Олексій Тандир відтепер сидітиме у СІЗО і може забути про судові форуми. (facebook.com/makarivCourt)

Печерський районний суд Києва підтримав клопотання прокурора Андрія Данькова про утримання під вартою голови Макарівського райсуду Київщини Олексія Тандира, підозрюваного у вчиненні смертельної ДТП.

 

Тандир перебуватиме під вартою у слідчому ізоляторі до 21 липня без права звільнення під заставу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець у Facebook  в ніч на неділю.

 

«Варта без застави. За клопотанням прокуратури Печерський районний суд Києва обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою судді, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння.

Строк дії запобіжного заходу – до 21.07.2023», - написала пані Максимець.

 

За її словами, сторона захисту просила про цілодобовий домашній арешт для судді Тандира, проте суд у повному обсязі задовольнив клопотання прокурора.

 

Зауважимо, що у суботу Вища рада правосуддя надала згоду на арешт Олексія Тандира.

 

Тандиру оголосили підозру у скоєнні смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння за ч.3 ст. 286-1 ККУ. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

 

Як повідомляла «УМ», судмедексперти примусово відібрали біологічні зразки у голови Макарівського райсуду, який на блокпосту в Києві збив на смерть нацгвардійця Вадима Бондаренка.

 

Адже сам Тандир категорично відмовився від освідування на вміст алкоголю та нафантазував, що за кермом «Лексуса» був водій, який нібито втік у кущі.

 

23-річний нацгвардієць Вадим Бондаренко був батьком трьох дітей, його батько і брат захищають Україну на фронті. На передову рвався і Вадим, але його лишали в Києві.

 

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко переконаний, що винний у загибелі нацгвардійця Вадима Бондаренка на блокпосту у Києві отримає справедилве покарання.