Бійці полку ім. Кастуся Калиновського не можуть забрати тіла побратимів у Бахмуті

19:40, 19.05.2023
Бійці полку ім. Кастуся Калиновського не можуть забрати тіла побратимів у Бахмуті

Під Бахмутом загинули п´ятеро білорусів-добровольців

У полку імені Кастуся Калиновського розповіли, що утримуючи позиції в Бахмуті, загинув командир групи, тіла ще чотирьох білоруських бійців неможливо забрати з-під завалів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє речниця полку імені Кастуся Калиновського у Telegram-каналі Полк Каліускага «Наша Ніва».

 

«Бійці батальйону "Волат" утримували позиції в Бахмуті. Наші хлопці відбили атаку окупантів та вели стрілецький бій. У будинок, в якому вони знаходилися, влучили з великокаліберної артилерії. Стався обвал будинку. Частина бійців опинилася під завалами. Друга група разом із медиками висунулася для евакуації та надання допомоги. Четверо військових залишилися під завалами без можливості їх евакуації.

 

У момент евакуації та прикриття відходу групи загинув командир групи. Він ціною свого життя дав можливість евакуювати поранених. Пізніше була направлена третя група для розбирання завалів та евакуації тіл загиблих. Проте внаслідок щільного вогню під час артилерійського обстрілу будинок було повністю зруйновано. Бої тривають. Можливості забрати тіла героїв полку зараз немає», — йдеться у повідомленні. 

 

17 травня в полку імені Кастуся Калиновського повідомили про загибель одного білоруського бійця і зникнення ще чотирьох, тоді як інші були поранені. 

 

«Наша Ніва» повідомляє, що з лютого 2022 року щонайменше 22 білорусів загинули, захищаючи Україну та Білорусь. Ще четверо зникли безвісти, двоє потрапили в полон. 

 

«Загалом в українській армії воюють сотні громадян Білорусі. Полк Калиновського – найбільша з структур, де служать білоруси», – зазначає видання.

 

16 травня 2022 року командир роти білоруського батальйону Кастуся Калиновського Павло «Волат»  загинув на війні в Україні.

 

26 червня минулого року шестеро білорусів із полку імені Кастуся Калиновського не повернулися з-під Лисичанська.

 

Як повідомляла УМ, на Донеччині протягом останніх днів в оточення під містом Бахмут потрапила група добровольців із Грузії, в результаті було поранено грузинського командира, п'ятеро бійців – загинули.