Суд Берліна дозволив використовувати українські прапори 8 та 9 травня

08:34, 06.05.2023
Суд Берліна дозволив використовувати українські прапори 8 та 9 травня

У Німеччині дозволили використовувати лише українські прапори на 8 і 9 травня (Фото з відкритих джерел)

Адміністративний суд Берліна скасував заборону використовувати українські прапори на радянських меморіалах у Трептов-парку, Тіргартені та Шенхольцер-Гайді. 

 

Як інформує Україна молода, про це берлінському мовнику RBB повідомила українська організація "Віче", яка оскаржила заборону.

 

Скасування заборони стосується лише українських прапорів та оркестрів, російські та радянські залишаються під забороною. Заборонено також георгіївські стрічки, носіння військової форми або її окремих елементів, а також виконання військових пісень.

 

Суд визнав розпорядження про заборону незаконним. У рішенні йдеться, що жодних доказів того, що синьо-жовті прапори спричинять загрозу громадській безпеці, надано не було.

 

«Адміністративний суд підтвердив нашу правову позицію: заборона українських прапорів є незаконною. Будь-хто, хто використовує своє фундаментальне право публічно ідентифікувати себе як представника української нації та визнавати свої історичні жертви у поразці націонал-соціалізму, не є загрозою громадській безпеці», –цитує представника громадської організації Патріка Гайнеманна видання rbb.

 

Тим часом поліція Берліна може оскаржити рішення адміністративного суду у Вищому адміністративному суді Берліна-Бранденбурга.

 

Як повідомляла УМ, у Берліні заборонили вивішувати російські та українські прапори на 8 та 9 травня біля радянських меморіалів у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайде.