Майже 20% повернутих з полону українців вважалися зниклими безвісти

19:39, 21.04.2023
Майже 20% повернутих з полону українців вважалися  зниклими безвісти

Богдан Охріменко під час круглого столу. (Мілітарі Медіа Центр)

Представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Богдан Охріменко заявив, що майже 20% повернутих з полону українців вважалися зниклими безвісти.

 

Як інформує Україна молода, про це пан Охріменко розповів під час круглого столу, повідомляє Military Media Center у п'ятницю.

 

За його словами, із 2235 повернутих з російського полону близько 20% - люди, які мали статус зниклих безвісти, хоча не було жодного підтвердження, доказових фактів того, що вони перебувають у полоні.

 

«Якщо є хоч маленька надія, що людина жива, ми вимагатимемо від російської сторони повернення її додому. Робота не припиниться, допоки ми не повернемо усіх, живих і загиблих», - зазначив Охріменко.

 

Представник Координаційного штабу також підкреслив, що Україна робить неможливе, повертаючи нині військовополонених, адже навіть Женевськими конвенціями передбачено повернення військовополонених після закінчення бойових дій. 

 

Круглий стіл було організовано за сприяння Світового Конгресу Українців.

 

Як повідомляла УМ, в Україні станом на квітень 2023 року зниклими безвісти вважаються  приблизно 7 тисяч українських військовослужбовців.

 

Україні вдалося обміняти одного священика-колаборанта УПЦ МП на 28 військових ЗСУ.