Мадяр купує дрони на 40-50% дешевше за придворні фонди - Луценко

17:42, 16.03.2023
Мадяр купує дрони на 40-50% дешевше за придворні фонди - Луценко

Командир підрозділу аерозвідки «Птах Мадяра» Мадяр (Фото з відкритих джерел)

Командир підрозділу аерозвідки «Птахи Мадяра» Роберт Бровді з позивним Мадяр вступив у бій зі спекулянтами і купує дрони на 40-50% дешевше, ніж їх купують «придворні фонди». 

 

Як інформує Україна молода, про це розповів Юрій Луценко в інтерв’ю «Главкому» .

 

На початку березня тактичну групу аеророзвідки «Птахи Мадяра» вивели з Бахмута, де вона тримала оборону 110 днів. Зараз вони перебувають під Вугледаром.

 

«Я здогадуюсь, з яких причин перевели Мадяра. Він – достатньо медійно активний, надзвичайно, я б навіть сказав. Десь на середині нашої спільної служби я зайшов на його Telegram-канал і здивувався кількості переглядів», – розповів Луценко.

 

Ексгенпрокурор також додав, що коли їх підрозділ збирав гроші на чергову величезну партію Mavic-ів (DJI Mavic 3 – найбільш потрібна модель дронів на передовій), Луценко звертався до різних фондів, щоби допомогли грошима. За словами Луценка, він навіть подзвонив одному олігарху, але той почав пояснювати, що і так допомагає багатьом бригадам, і відмовив у допомозі.

 

«А от Мадяр за кілька годин зібрав майже таку ж саму суму простим оголошенням на своєму Telegram-каналі. Його медійність насправді не для того, щоби піаритися. Він показує людям результати роботи підрозділу і це забезпечує підрозділ фінансовою підтримкою. Та він потрапив у немилість не через це. А через те, що публічно вступив у бій зі спекулянтами, у тому числі – придворними фондами, адже Мадяр купує дрони на 40-50% дешевше», – стверджує Луценко.

 

В Україні були власні БПЛА – «Лелека», «Фурія», «Вампір». Проте, у 2019 році всі ці програми були закриті і, за словами Луценка, жодної копійки до початку повномасштабної війни на них не виділялося. Відповідно, у військах їх практично не було. Зараз виробництво таки відновилося і у деякі підрозділи ці «птахи» надходять, але у дуже невеликій кількості. Очі армії все ще тримаються на «мавіках» та «матрасах», придбаних на донати людей та бізнесу, як це робить Мадяр.

 

Як повідомляла УМ, ексгенпрокурор та ексглава МВС Юрій Луценко сказав, що він більше не воюватиме на Бахмутському напрямку в підрозділі аеророзвідки "Птахи Мадяра", оскільки його переводять у територіальну оборону.