На Черкащині чиновники хизувалися збитим російським дроном з музею

11:30, 15.03.2023
На Черкащині чиновники хизувалися збитим російським дроном з музею

Зі «збитим» дроном фотографувалися – депутат Черкаської райради Богдан Дяченко та два заступники голови Михайлівської громади – Роман Трунов та Олег Бордюг. (Коллаж: dzvin.media)

Неабиякий скандал розгорівся у Кам’янькій територіальній громаді на Черкащині, де чиновники нібито збили російський безпілотник «у полях» й навіть оприлюднили у соцмережах світлину «впольованого трофею».

 

Мовляв, ось як ми захищаємо державу!

 

Утім, буцімто збитий БПлА виявився експонатом місцевого музею, який посадовці вочевидь «позичили» для потрібних піар-фото.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють Черкаські ЗМІ.

 

Наразі правоохоронці встановлюють обставини щодо світлин посадовців та депутата на Кам’янщині із нібито збитим ворожим дроном.

 

Зокрема, на кандал змушений був відреагувати голова Черкаської ОВА Ігор Табурець, який у коментарі сайту «18000» сказав:

 

«Наразі триває розслідування, працює відповідна комісія. Істину й обставини неодмінно встановлять правоохоронці. Водночас ще раз закликаю всіх до відповідальності та виваженості в діях. За кожною доброю справою слідує вдячність, за кожним необдуманим вчинком – наслідки!».

 

Зауважимо, що цими вихідними зі «збитим» дроном фотографувалися – депутат Черкаської районної ради від «Слуги народу» Богдан Дяченко та два заступники голови Михайлівської громади – Роман Трунов та Олег Бордюг.

 

 

Після шквалу критики, пости та фото фігуранти скандалу видалили. Офіційне джерело назвало причиною…. територіальну прив’язку, яка була вказана в пості.

 

Утім, інший телеграм-канал “Джокер” оприлюднив іншу версію подій, за якою посадовці начебто використали для фото музейний експонат.

 

Як написав у соцмережах екссекретар Черкаської міської ради, а нині захисник України Ярослав Нищик, насправді нібито безпілотник ніхто і не збивав, а… взяв із музею виключно для потіхи власного непомірного его!

 

«Як можна довести, що ти не просто довбо*об, а абсолютний імбіцил? Для цього треба зібратись докупи депутату Черкаської районної ради, заступникам голови Михайлівської ОТГ, вкрасти з музею уламки російського БПЛА “Гранат-4″, сфоткатись з ними в полі. Розповідати, що це вони його збили. Дальність польоту цього БПЛА 100 км. В мене є прохання до військової адміністрації, СБУ, поліції – хто там ними займатиметься, не карайте суворо. Досить буде їх просто обісцяти. Ну, а колеги хай їм руку подають після цього», – написав пан Нищик.

 

 

Нагадаємо, за офіційними повідомленнями минулого тижня над Черкаською областю було збито ворожі ракету та безпілотник. Проте стосовно того, чи справді чиновники розіграли воєнну сценку, – поки не було жодних офіційних коментарів.

 

Як повідомляла «УМ», у середмісті Черкас встановили тематичну інсталяцію під назвою «365 днів Незламності». Її створили спеціально до дня початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну.