Квіти надії: черкащани у відстріляних гільзах «посадили» соняшники

01.03.2023
Квіти надії: черкащани у відстріляних гільзах «посадили» соняшники

У Черкасах на Соборній у відстріляних гільзах «виросли» соняшники. (Фото надане Черкаською міською радою.)

У середмісті Черкас встановили тематичну інсталяцію під назвою «365 днів Незламності».

 

Її створили спеціально до дня початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну.


Як повідомили «Україні молодій» у Черкаській міській раді, на Соборній площі міста встановили 365 відстріляних бойових гільз, із яких проростають соняхи.


«Ці гільзи символізують кожен день, коли ворог обстрілював наші міста, нашу землю. Квіти соняшнику обрали не випадково, оскільки вони є уособленням миру та процвітання, нової надії та життя», — розповідають у Черкаській міській раді.


Центром інсталяції стало закривавлене серце «Війна — це біль» черкаського скульп­тора Романа Турецького. Це ж як серце України — понівечене, розтерзане, але живе.


«Тематична інсталяція діятиме як нагадування про незламність і мужність нашого народу в боротьбі за право вільно жити у своїй вільній країні. Тож усі охочі зможуть відвідати її, щоб відчути: непереборну силу життя неможливо вбити чи зупинити, воно все одно проросте, навіть крізь смерть», — кажуть у Черкаській міській раді.


І додають, що українці здивували весь світ своєю незламністю, бо стали на захист своєї держави майже голіруч. Ми примусили прогресивне люд­ство ще раз перечитати підручники історії й усвідомити: добро має бути озброєним і рішучим. Ми продовжуємо воювати за державу, свої принципи, рідні домівки, і вже навіть наш ворог розуміє, що ми переможемо.