Керівництво Генштабу та Міноборони прощалось із Героєм України «Да Вінчі» навколішки, фото

16:24, 10.03.2023
Керівництво Генштабу та Міноборони прощалось із Героєм України «Да Вінчі» навколішки, фото

Схилили коліна перед легендарним воїном тисячі людей, а також керівники Генштабу ЗСУ та Міноборони. (Фото: Суспільне та УП)

Тисячі людей прощалися навколішки із полеглим у бою Героєм України Дмитром Коцюбайлом «Да Вінчі» під час жалобної церемонії на Майдані Незалежності в Києві 10 березня.

 

Схилили коліна перед легендарним воїном і керівники Генштабу ЗСУ та Міноборони – Валерій Залужний та Сергій Шаптало, Олексій Резніков, Олександр Павлюк та Кирило Буданов.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють українські ЗМІ у п’ятницю.

 

 

Окрім вищого воєнного керівництва країни на церемонії був і міський голова Києва Віталій Кличко.

 

Міністр Резніков намагався навколішки підтримати матір Героя -  Оксану Коцюбайло.

 

 

За словами громадського активіста Сергія Стерненка, з жодним російським окупантом так не прощаються.

 

"Це легенда добровольчого руху, бо я сам з батальйону Кульчицького, це також  добровольчий батальйон. Це для нас самий зразковий, може, як Залужний в ЗСУ, так само "Да Вінчі" в добровольчому русі", — сказав військовослужбовець Руслан з позивним "Круглий" у коментарі Суспільному, який не знав особисто Дмитра Коцюбайла, але мріяв з ним познайомитися.

 

 

"Він вів за собою людей. З нього брали приклад. Він зробив неоціненний вклад в нашу державність. На сході багато хлопців є ще, яких він загітував. Ми повинні молитися за них", — розповідає посестра "Да Вінчі" Людмила.

 

Поховали «Да Вінчі» з усіма військовими почестями на Аскольдовій могилі у Києві.

 

 

Як повідомляла «УМ», президент України Володимир Зеленський передав матері загиблого Героя України  Оксані Коцюбайло відзнаку «Хрест бойових заслуг», якої її сина удостоєно посмертно.

 

Священики ПЦУ відслужили панахиду за упокій Героя України Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі» у Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві.