Стендап-комік Андрій Щегель втік до Туреччини від мобілізації

17:32, 04.03.2023
Стендап-комік Андрій Щегель втік до Туреччини від мобілізації

Комік говорить, що утік в Туреччину заради власного “психологічного комфорту”. (Фото з відкритих джерел)

В Україні ініціюють посилення відповідальноті за порушення правил виїзду за кордон та повернення чоловіків призовного віку.

 

Це сталося після того, як стендап-комік Андрій Щегель зізнався, що втік з країни під час воєнного стану.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили в Міністерстві культури та інформаційної політики України.

 

Наразі МКІП підготувало та подало на затвердження Кабінету міністрів жорсткіший порядок отримання дозволів на тимчасовий виїзд за кордон, а ситуацію з Андрієм Щегелем пообіцяли взяти під контроль правоохоронців.

 

«Дії коміка є неприпустимими в умовах воєнного стану, в час, коли переважна більшість свідомих чоловіків залишаються країні та готові воювати за збереження нашої держави. Хочемо нагадати, що кожного дня ми робимо вибір — стояти на захисті своєї країни: на лінії вогню, на культурному чи інформаційному фронтах. Цей вибір коштує життя і цей вибір зберігає життя. Але він неодмінно призведе нас до перемоги», – йдеться у повідомленні Мінкульту.

 

У відомстві зазначають, що сприяють тимчасовому виїзду різних митців, художників, артистів, музикантів, журналістів та інших діячів, які хочуть допомогти Україні. Проте Щегель порушив надане йому право виїзду за кордон. Через подібні випадки, як зі стендапером, ситуація ускладнюється для тих, хто дійсно боронить Україну та веде боротьбу на культурному фронті.

 

Український комік Андрій Щегель дав інтерв’ю  українському журналісту Роману Скрипіну, в якому розповів, що зараз перебуває в Туреччині. За його словами, туди він втік з України, бо “втомився від війни”, а зара він “класно проводить час у комфортній психологічній обстановці”.

 

«Гинути – це вибір хлопців». - так прокоментував свій від’їзд Щегель

 

Він додав, що виїхав з України під час повномасштабної війни з РФ заради власного “психологічного комфорту”.

 

«Я виходжу з того, що це вибір хлопців – гинути. Я щиро співчуваю кожному, хто вимушений зараз боронити Україну, бо він її любить і щиро співчуваю Україні, що вона переживає найжахливішу трагедію у своїй історії», – заявив Щегель. 

 

«У мене три повістки. Я не боюсь військкомів, визначаю себе як вільну людину, зрозумів, що мені некомфортно, і що я більше не можу, і знайшов собі спосіб пожити в комфортній психологічній обстановці»,– заявив він.

 

Комік сказав, що таким чином він “попіклувався про своє здоров’я і реалізував право на ох*єнне життя”.  Він зміг виїхати, адже є “артистом та репрезентує Україну за кордоном”.

 

«Я перебуваю за кордоном, бо мені дозвіл надала держава», – сказав Щегель.

 

Щегель вважає нормальним залишити країну під час війни, а повернутися лише після перемоги.

 

Як повідомляла УМ, Микола Тищенко тяжко працює на дипломатичному фронті.