На Буковині ПЦУ відспівала захисника на порозі церкви, яку забарикадував московський піп

14:20, 01.03.2023
На Буковині ПЦУ відспівала захисника на порозі церкви, яку забарикадував московський піп

Московський піп забарикадувався в храмі і не пустив відспівувати загиблого воїна (Скріншот відео)

У Чернівецькій області в селищі Забурівка священник Московської церкви Віталій Дуров не пустив похоронну процесію до храму. Загиблого воїна довелося відспівувати на порозі церкви.

 

Як інформує Украіна молода, про це повідомив український священик Роман Грищук на своїй сторінці у Facebook.

 

Священник Грищук підкреслив, що громада чотири роки тому провела збори і перейшла в ПЦУ. За його словами, батюшка переживав, що проводити українського військового прийшло багато патріотів, які можуть вигнати його разом з Московським Патріархатом з храму. Тож священник з десятком промосковських сектантів забарикадували храм і не впускали людей.

 

«Суспільство хотіло мирним шляхом розв‘язати проблему. Було багато судів. Всі вирішили питання на користь громади та ПЦУ. Але «батюшці» закони України не указ», – зазначив Грищук.

 

Зазначимо, загиблий захисник України – Василь Катан. На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він добровільно вирушив на фронт.

 

Раніше у Рівному зчинився скандал, адже водопровідну воду освятив священник Московського патріархату. Також батюшка УПЦ МП отримав вирок за підробні водійські права.

 

Як повідомляла УМ, Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини керівника Черкаської єпархії УПЦ (МП) у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.