Папі Франциску передали браслет з «Азовсталі» та списки полонених

12:09, 25.02.2023
Папі Франциску передали  браслет з «Азовсталі» та списки полонених

Україна подарувала Папі Римському браслет з Азовсталі (Фото Маріупольської міськради)

Папа Римський Франциск отримав з України подарунок — браслет зі сталі, виготовленої на Маріупольському металургійному комбінаті «Азовсталь», та списки полонених захисників та захисниць Маріуполя.

 

Як інформує Україна молода, про це у Телеграмі  повідомила Маріупольська міська рада та опублікувала відповідне фото Папи Римського.

 

«У Папи Франциска є браслет зі сталі Азовсталі! Разом з ним йому передали список полонених захисників Маріуполя та полонених жінок Маріуполя, в тому числі цивільних. Папу попросили долучити голос Ватикану до їх негайного звільнення», - йдеться у повідомленні.

 

Як відомо, проєкт «Азовсталь. Символ незламності» був запущений у жовтні в межах платформи United24 і передбачав благодійний випуск браслетів, виготовлених з останньої довоєнної партії металу, виробленої заводом «Азовсталь».

 

 

Кожен браслет був створений із 5 грамів сталі, виробленої на прокатному стані 3600 комбінату «Азовсталь».

 

 

Дизайн браслетів – паракорд з вигравіюваним гербом України – розробив ювелірний дім SOVA.

 

Як повідомляла УМ, Папа Римський Франциск під час щотижневої зустрічі з паломниками у Ватикані закликав до мирних переговорів та припинення вогню, стверджуючи, що жодна перемога не може бути «побудована на руїнах».