Резніков проаналізував колосальні втрати росіян за рік

16:13, 23.02.2023
Резніков проаналізував колосальні втрати росіян за рік

Міністр оборони Олексій Резніков. (Фото з відкритих джерел)

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Росія за рік повномасштабної війни проти України втратила в 10 разів більше військових, ніж за 10 років війни в Афганістані.

 

При цьому росіяни зазнали величезних втрат не тільки у живій силі, а й у техніці та залишилися без крейсера "Москва".

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав у коментарі РБК-Україна.

 

«Рік тому багато хто очікував, що Київ впаде за 3 дні. Сьогодні на провідних майданчиках обговорюють, якою має бути перемога України і як оформити поразку Росії», - каже Резніков.

 

Він підкреслив, що стратегічна поразка Москви вже є очевидною для усіх і це масштаб змін, які відбулися завдяки стійкості українського народу, майстерності української армії та допомозі партнерів.

 

"За цей рік Кремль втратив у 10 разів більше солдат, ніж за 10 років війни в Афганістані. І величезну кількість техніки, включно з флагманом Чорноморського флоту, що сталося вперше за понад 100 років", - заявив Резніков.

 

Міністр акцентував, що все це знижує ризики для Європи, оскільки в Україні знищено той військовий потенціал РФ, який загрожував ЄС та НАТО.

 

"Україна показала, що може бути ефективним щитом Європи на сході. Інвестиції в посилення України - це безпека і захист для європейців. Я неодноразово повторював, що втримати навалу колись другої армії світу нам вдалося завдяки підтримці широкої коаліції партнерів, у якій США та Польща відіграють особливу роль. Український народ безмежно вдячний американцям і полякам за підтримку", - наголосив Резніков.

 

Міністр також зазначив, що візит президента США Джозефа Байдена до Варшави після відвідин Києва - це сигнал, що вільний світ не дозволить нав’язати військову агресію і право сили як спосіб вести справи.

 

"Агресори, терористи отримають відсіч і будуть притягнуті до відповідальності. Впевнений, що цей візит додасть динаміки у процес прийняття рішень щодо надання Україні зброї, яка нам потрібна для перемоги", - підсумував Резніков.

 

Нагадаємо, станом на сьогодні, за даними Генштабу ЗСУ, росіяни втратили за час повномасштабної війни в Україні вже близько 145850 своїх військових убитими. 

При цьому війська рф продовжують зазначати колосальних втрат у боях за Бахмут, де вони втрачають тисячами своїх солдатів, а "вагнерівців" кидають пораненими на полях, не пускаючи назад живими.

 

Як повідомлялв УМ, на війні з Україною кожного дня гине щонайменше пів тисячі російських солдатів. Україна втрачає вдесятеро менше від цієї кількості.