У Києві підозрюють 4 вихователів дитсадка у катуванні дітей

17:55, 15.02.2023
У Києві підозрюють 4 вихователів дитсадка у катуванні дітей

Вихователі, яких підозрюють у знущанні над дітьми, отримали підозру

У Київському приватному дитячому садку правоохоронці викрили чотирьох "вихователів", які катували та знущалися над дітьми. Їм оголошені підозри.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець у коментарі УП

 

Згідно з матеріалами слідства, виховательки столичного приватного дитячого садочка, діючого за нібито методикою АВА-терапії, упродовж тривалого часу вчиняли протиправні дії відносно малолітніх вихованців закладу. Серед "методів" виховання було фізичне та психологічне насильство.

 

«Відповідно до висновку спеціаліста державної експертної установи, дії працівників цього закладу не відповідають методології, мають ознаки морального та фізичного насильства щодо дітей і не можуть розглядатися як терапевтичні чи виховні», — зазначила Надія Максимець.

 

«Після того, як батьки відводили діток з порушеннями фізичного розвитку до закладу, вартість перебування у якому становила від 8-ми до 15-ти тисяч гривень, за дверима розпочиналися тортури та знущання.

 

Саме такими "методами" працівниці садочку навчали малолітніх. Через особливості фізичного розвитку вихованці не могли розповісти про катування батькам. За невиконані завдання фігурантки закривали дітей у шафі, наступали ногами на руки, висміювали та ображали дитину в присутності інших діток, змушували стояти тривалий час у незручному положенні, придушували, застосовували больові прийоми, обмотували скотчем та закривали рот рушником»,— зазначив старший слідчий столичної поліції Дмитро Федорко.

 

14 лютого в приміщенні дитячого закладу провели обшуки, у ході яких вилучили документи, які мають значення для досудового розслідування. На цей час вже ідентифіковано як потерпілими трьох дітей віком від 5 до 6 років.

 

За результатами слідчих дій чотирьом вихователькам повідомили про підозру та вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

 

В ході слідства буде надано оцінку діям керівництва закладу, контролюючих органів та інших установ, котрі надавали дозвільну документацію на функціонування закладу, додали в поліції.

 

Як повідомляла УМ,загарбники змушують місцевих мешканців віддавати своїх дітей до російських шкіл на окупованих територіях півдня України

 

Уповноважений  ВР з прав людини Дмитро Лубінець завив, що росія депортувала сотні тисяч українських дітей.