Українські танкісти розпочнуть навчання на Leopard та Challenger

06:52, 21.01.2023
Українські танкісти  розпочнуть навчання на Leopard та Challenger

Перші українські танкісти незабаром освоять роботу з Леопардами та Челенжерами. (Фото з відкритих джерел)

Міністр оборони України Олексій Резніков анонсував навчальні програми українських екіпажів на Leopard 2. Ряд країн погодились почати навчальні місії для українських військових. 

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у інтерв’ю «Голосу Америки».

 

«Маємо прорив – це можливість для країн, які володіють Leopard, починати навчальні місії, курси для наших танкових екіпажів. З цього ми почнемо, а тоді будемо далі рухатися. Я маю надію, що Німеччина у спокійному режимі з проведення власних внутрішніх консультацій дійде і до рішення щодо можливої передачі танків. Я оптимістично на це дивлюся. Тому що перший крок зроблено: почнемо навчальні українських екіпажів програми на Leopard 2»,– сказав міністр.

 

 

За словами Резнікова, домовленість була досягнута завдяки «танковим» ініціативам –Польщі щодо Leopard та Британії щодо Challenger.

 

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко також заявив, що українські військові незабаром почнуть навчання на танках Challenger 2.

 

«Екіпажі ось-ось приступлять до тренувань на території Великої Британії. Вже тренуються екіпажі важких артилерійських систем, і найближчим часом приїдуть і танкісти», — заявив Пристайко в ефірі Радіо Свобода.

 

Він підкреслив, що британці впевнені, що навчання не займе багато часу через вмотивованість бійців ЗСУ.

 

«Ми коли готуємо тут піхотинців (ви знаєте, вже підготували 10 тисяч, і з початку нового року почали — ще 20 тисяч), на це йде п’ять тижнів. Важко сказати, скільки треба буде готувати танкістів — тим більше, це і артилеристи, і механіки, і командири. Я думаю, що за місяць-півтора можна впоратися. Якщо буде потрібно, навчання буде продовжено, як це було раніше», — заявив посол.

 

Як повідомляла УМ, на “Рамштайні” не схвалили рішення про танки для України, тож у Берліні почався мітинг з вимогою надати Україні Leopard.