Удар ЗСУ по Макіївці: під завалами гуртожитку тіла сотень окупантів

13:10, 02.01.2023
Удар ЗСУ по Макіївці: під завалами гуртожитку тіла сотень окупантів

Одним влучним ракетним ударом українські вояки знищили чотири сотні російських загарбників (Фото з відкритих джерел)

Українські військові «привітали» з Новим роком окупантів, завдавши удар по місцю їхнього базування  в окупованій Макіївці Донецької області. Після точного влучання ЗСУ, рахунок ліквідованих окупантів йде на сотні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило Управління стратегічних комунікацій ЗСУ у Telegram

 

У СтратКомі повідомили, що завдяки точному удару у Макіївці вдалося ліквідувати близько 400 мобілізованих росіян, ще близько 300 загарбників отримали поранення різного ступеня тяжкості.

 

Зазначається, що російські солдати дислокувалися у будівлі гуртожитку місцевого професійно-технічного училища №19. 

 

СтратКом також опублікував відео з місця події. На ньому видно, що приміщення, в якому знаходилися мобілізовані росіяни, повністю зруйнована.

 

Масштаб уражень виявився колосальним, оскільки у гуртожитку не лише проживав особовий склад російської армії, а й було розташовано військову техніку та склад з боєприпасами. Останні здетонували, перетворивши макіївський гуртожиток на братську могилу для окупантів.

 

Значну кількість втрат противника підтверджує моніторингова ініціатива DeepState: 

 

«Вночі було завдано удар по пункту дислокації особового складу ворога в ПТУ міста Макіївка. Втрати ворога значні. Це – фактично помста окупантам за Охтирку, Яворів, Миколаїв та Десну».

 

Відеокадри з місця подій оприлюднив відомий український військовий журналіст Роман Бочкала. Він також назвав підрозділи російського війська, які займали будівлю гуртожитку в тимчасово окупованій Макіївці Донецької області.

 

За його інформацією, на ворожій базі дислокувались:

—24 військовослужбовці 20-го загону спеціального призначення ВВ ПриВО ЗС рф;

—20 військовослужбовців 360-го учбового полку зв'язку ВВ МВС рф (в/ч 5204);

—242 військовослужбовців 631-о регіонального учбового центру БП ракетних військ и артилерії ЗС рф.

 

Як повідомляла УМ, у Донецькій області в окупованій Макіївці розстріляли сім'ю з 8 осіб, серед яких 4 дітей. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко припускає, що вбивство – справа рук "вагнерівців".