Лютік: батьки Героя України Андрія Люташина з групи «Привид Києва» назвали дрон на його честь

13:54, 20.12.2022
Лютік: батьки Героя України Андрія Люташина з групи «Привид Києва» назвали дрон на його честь

«Лютік» повернувся на фронт: дрон з позивним загиблого Героя уже нищить рашистів на передовій

Збройні сили України отримали у подарунок дрон від батьків полеглого Героя, військового льотчика Андрія Люташина. Безпілотник назвали позивним сина «Лютік», він уже працює на передовій.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у Фейсбуці Мукачівської міської ради.

 

«Батьки полеглого Героя Андрія Люташина купили для військових дрон, його назвали позивним сина - «Лютік»»,- йдеться у дописі.

 

Зазначається, що дрон через волонтерів передали бійцям на передову.

 

«Душа мого Андрюшки літатиме. Нехай він допоможе захисникам нищити ворогів»,— сказала мама Героя Людмила Люташина.

 

 

Як відомо, Герой України, закарпатець Андрій Люташин, захищав небо і був одним з тих, кого називають "Привидом Києва". 8 березня 2022 року пілот загинув, скерувавши свій вже підбитий літак на окупантів. За бойову хоробрість посмертно Андрія нагородили Золотою зіркою.

 

Андрій Люташин працював начальником служби повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації, навчав польоту курсантів, ставив майбутніх пілотів-винищувачів на крило.

 

 

З перших днів війни у 2014 році, коли російські окупанти ступили на українську землю, Люташин став на захист Батьківщини й до кінця був поруч зі своїми військовими побратимами.

 

Поховали 47-річного майора на Алеї Слави в рідному Мукачеві.

 

Як повідомляла УМ, легендарного пілота, якого прозвали «Привид Києва» підбили, проте, він пересів на новий літак та одразу зробив окупантам «очко», збивши у відповідь  уже 21 ворожий літак.