Залужний про мобілізацію: не потрібні ще сотні тисяч людей, потрібна зброя

17:36, 15.12.2022
Залужний про мобілізацію: не потрібні ще сотні тисяч людей, потрібна зброя

ЗСУ потребують ще більше зброї для розвитку наступу взимку. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявляє, що українське військо достатньо укомплектоване людьми, тому потреби у новій хвилі мобілізації ще сотень тисяч людей наразі немає.

 

Як інформує Україна молода, про це «залізний» генерал повідомив у інтерв'ю The Economist.

 

Зокрема, журналісти поцікавилися, чи потрібна Україні нова хвиля мобілізації, на що Головнокомандувач ЗСУ відповів:

 

«Ми вже проводимо її у тому вигляді, в якому вона є. У нас достатньо людей, і я чітко бачу, що маю. Я маю достатньо. Мені не потрібні ще сотні тисяч.

 

Нам потрібні танки, нам потрібні бронетранспортери, нам потрібні БМП. І нам потрібні боєприпаси...».

 

 

Також, за словами пана Залужного, вже в лютому 2023 року росія може здійснити нову спробу наступу. Для України головне утримати лінію фронту та не здавати позиції, оскільки звільняти території для наших солдатів набагато важче.

 

Нагадаємо, серед іншого Головнокомандувач ЗСУ дав оцінку командувачу російськими військами в Україні Сергію Суровікіну, назвавши його держимордою, тобто типовим командиром часів Петра І.

 

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів, які, швидше за все, навесні знову підуть на Київ.

 

Як повідомляла «УМ», Міністерство оборони України прогнозуватиме мобілізацію-2023 після Нового року залежно від перебігу війни. Тож у відомстві закликали журналістів та експертів не будувати "апокаліптичних" прогнозів щодо цього.