УПЦ МП небезпечна для здоров’я і життя – Центр стратегічних комунікацій

15:17, 02.12.2022
УПЦ МП небезпечна для здоров’я і життя – Центр стратегічних комунікацій

Московські попи століттями засмічували мізки українців. (facebook.com/Church.ua)

Центр стратегічних комунікацій при Мінінформполітики «Справді» вирішив роз'яснити, чому саме в Україні вирішили заборонити діяльність УПЦ Московського патріархату.

Як інформує УМ, відповідні роз’яснення опублікувло 2 грудня «Справді» у Telegram.

 

«Чому Зеленський заборонив діяльність УПЦ МП. Релігійні організації повинні не порушувати права і свободи громадян, не нести загрози життю, здоров’ю та безпеці.

 

Але об’єкти УПЦ МП порушують ці зобов’язання, співпрацюючи з країною-агресором», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

Також підкреслюється, що у храмах УПЦ МП:

 

поширюють російську пропаганду,

ними прикривають діяльність ворожих спецслужб,

у них вербують російську агентуру.

 

У "Справді" зазначили, що УПЦ має довести відсутність у себе церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом, який обслуговує путінський режим та його цілі в агресивній війні проти України.

 

Нагадаємо, що в останні тижні СБУ провела низку обшуків в установах УПЦ МП у Києві та багатьох областях. Вони пов’язані з пропагандою "русского міра" у церквах УПЦ МП. Кільком священнослужителям повідомили про підозри.

 

Напередодні президент Володимир Зеленський повідомив, що Рада національної безпеки та оборони доручила Кабміну запропонувати Верховній Раді заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату в Україні, а також ініціювала перевірку законності перебування УПЦ МП в Києво-Печерській Лаврі.

 

1 грудня Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації. Пізніше співрозмовники УП в команді президента повідомили, що РНБО ввела санкції проти священнослужителів УПЦ МП, зокрема намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя) та екснардепа Вадима Новинського.

 

Вранці 2 грудня Служба безпеки України проводила обшуки у низці храмів та монастирів УПЦ МП у трьох областях.

 

Як повідомляла УМ, введено санкції проти очільника Лаври, Новинського та інших церковників УПЦ МП.