Складна зима: Верещук просить українців за кордоном поки що не повертатись

15:57, 25.10.2022
Складна зима: Верещук просить українців за кордоном поки що не повертатись

Верещук прогнозує, що зима через постійні атаки рашистів буде важкою, тому радить українцям залишатися поки що за кордоном (Фото з відкритих джерел)

Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук звернулася до українців, які зараз перебувають за кордоном, закликавши  їх не повертатися зимувати додому, оскільки зима  може бути складною через терористичні атаки росії.

 

Як інформує Україна молода, про це Верещук сказала під час телемарафону.

 

Урядовець наголосила, що росія перейшла до терору цивільного населення, оскільки вона не може воювати з армією і програє на полі бою.

 

Вона додала, що якщо є можливість в українців за кордоном перезимувати там, то варто так зробити.

 

«Буду просити не повертатися, нам треба пережити зиму. На жаль, мережі не витримають, ви бачите, що робить росія... Якщо є можливість - залишитися, поки що перезимувати за кордоном»,- сказала Верещук.

 

Як відомо, раніше міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов повідомив журналістам, що наразі 18 областей повністю готові до початку опалювального сезону.

 

росія ракетними обстрілами та атаками з дронів-камікадзе з 10 по 20 жовтня пошкодила понад 400 об‘єктів у 16 регіонах України, серед яких - десятки енергетичних об’єктів.

 

Як повідомляла УМ, прем‘єр -міністр Денис Шмигаль закликає українців підготуватися до важкої зими та придбати собі низку необхідних та теплих речей.