Насилля є навмисною тактикою дегуманізації жертви - Праміла Паттен

16:01, 21.10.2022
Насилля є навмисною тактикою дегуманізації жертви - Праміла Паттен

Відомо про понад 150 звернень щодо випадків сексуального насильства, скоєного російськими військами в Україні

Спеціальна представниця Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства у конфліктах Праміла Паттен заявила, що згвалтування українських жінок є частиною воєнної стратегії рф.

 

Як інформує Україна молода, про це передає Голос Америки.

 

«Коли жінок утримують цілими днями і ґвалтують, коли починають ґвалтувати маленьких хлопчиків і чоловіків, коли ти бачиш генітальні обрізання, коли чуєш, як жінки свідчать про російських солдатів, що мають із собою віагру, - це явно воєнна стратегія... І коли жертви розповідають, що було сказано (військовими рф - ред.) під час зґвалтування, це явно навмисна тактика дегуманізації жертви»,- сказала представниця ООН, відповідаючи на запитання, чи використовується зґвалтування як інструмент зброї під час війни в Україні.

 

Вона також зауважила, що згідно із зібраними свідченнями, вік жертв сексуального насильства становить від 4 до 82 років. Жертвами є здебільшого жінки та дівчата, але загарбники також ґвалтують чоловіків і хлопчиків.

 

Як відомо, спецпредставниця Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміла Паттен наприкінці вересня заявила, що ООН після 24 лютого отримала понад 150 звернень щодо випадків сексуального насильства, скоєного російськими військами в Україні, і це лише "верхівка айсберга".

 

Як повідомляла УМ, уповноважена  з прав людини Людмила Денісова розповіла про випадки зґвалтування дітей та пенсіонерів окупантами у Харківській області.