Звільнений британець Аслін розповів про тортури росіян

15:47, 26.09.2022
Звільнений британець Аслін розповів про тортури росіян

Боєць ЗСУ Ейден Еслін, звільнений з полону, повернувся до Британії

Звільнений британець Ейден Еслін, якого в Донецьку засудили до страти, розповів, що у російському полоні його утримували в невеликій камері, били та цілодобово змушували слухати радянські пісні. А під час тортур один із бойовиків завдав йому удару ножем у спину.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє The Mirror.

 

Аслін був одним із п'яти британців, яких нещодавно звільнили з полону бойовики так званої "ДНР".

 

28-річний британець мешкав в Україні кілька років до початку масштабної війни. Він зізнався, що не думав, що зможе вижити в полоні, проте його все ж таки звільнили. Минулого четверга він повернувся до Великобританії і докладно розповів про свої пригоди.

 

Перед тим, як повідомити міжнародну громадськість про полонених, один із бойовиків, курячи перед Асліном на допиті, сказав, що він — його смерть і показав ніж. Після цього військовополонений зрозумів, що його щойно вдарили ззаду ножем.

 

 

На запитання про те, якої смерті він хоче, – швидкої чи гарної — британець відповів, що швидкої. Але бойовик сказав, що швидко не буде.

 

У липні військовополоненого британця в Донецьку засудили до страти разом із ще одним бійцем Іноземного легіону Шоном Піннером.

 

Незважаючи на труднощі, британець каже, що знав, що зрештою його звільнять. Асліна звільнили разом з іншими іноземцями, які служили у Грузинському легіоні під командуванням Мамукі Мамулашвілі.

 

«Всі ці хлопці зробили все можливе, щоб захистити демократію та свободу»,— сказав згодом командир.

 

Нагадаємо, що росія повернула тіло волонтера Пола Урі після тривалих переговорів. Представники України повідомили про ампутацію деяких кінцівок, численні порізи та сліди тортур на тілі громадянина Великобританії.

 

Раніше стало відомо, що ще один звільнений британець Джон Хардінг сказав, що якби він знав, як росіяни поводитимуться з полоненими, він би ніколи не здався, а влаштував би снайперське гніздо і відстрілювався, поки б його не вбили.

 

Як повідомляла УМ, Альона Лаврушко, сестра звільненого з полону бійця 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Михайла Діанова, заявила, що припиняє збір коштів на лікування брата.Причиною послугувало шахрайство – невідомі розповсюдили фейкові банківські рахунки, намагаючись нажитися.