Селище Білогорівка на Луганщині зачищене і контролюється ЗСУ

18:37, 19.09.2022
Селище Білогорівка на Луганщині зачищене і контролюється ЗСУ

Українські захисники вигнали окупантів з Білогорівки (Фото Генштабу ЗСУ)

Українські військові відбили в окупантів ще одне селище, що в Луганській області. Селище міського типу Білогорівка у Луганській області зачищено і повністю знаходиться під контролем Збройних сил України. 

 

Як інформує Україна молода, про це голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

 

«Луганська Білогорівка зачищена і повністю під контролем ЗСУ»,- повідомив він.

 

Гайдай порадив запастися терпінням у передчутті масштабної деокупації Луганщини, зазначивши, що цей процес буде значно важчим, ніж на Харківщині.

 

«Цей процес буде значно важчим, ніж на Харківщині. За кожен сантиметр луганської землі буде тяжка боротьба. Ворог готується до оборони, тож "парадом" не зайдемо. Люди нас чекають. Ми готуємося. Українська влада одразу почне працювати в деокупованих громадах. Час і терпіння. Слідкуйте за офіційною інформацією»,— зазначив він.

 

Попри пропагандистські заяви про "взяття під контроль всієї території Луганської області", росіянам за понад пів року повномасштабної війни це так і не вдалося. На початку вересня українські військові перейшли в контрнаступ. 
 

Як повідомляла УМ, у Луганській  області українська армія звільнила кілька населених пунктів. Наразі триває їх зачистка.