Верещук закликала українців евакуюватись і не брати участь у «референдумах» окупантів

06:20, 04.09.2022
Верещук закликала українців евакуюватись і не брати участь у «референдумах» окупантів

Ірина Верещук у Запоріжжі. (facebook.com/vereshchuk.iryna)

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликає жителів захоплених територій евакуюватись і не брати участь у так званих «референдумах» російських загарбників.

 

За її словами, псевдореферендуми, які росія планує проводити на тимчасово захоплених територіях, є злочином, за участь у них передбачена кримінальна відповідальність.

 

Тому жителям краще евакуюватися або ж усіма можливими методами уникати участі у них.

 

Як інформує Україна молода, про це Ірина Верещук заявила в ефірі телемарафону «UAразом».

 

«Референдуми», як би вони (росіяни – ред.) їх не називали, - це все елементи злочину, який вчиняє росія щодо нашої держави. У них зараз етап закритої фази з відкритою датою. Ми чудово це розуміємо і бачимо. Немає і не буде ніяких «референдумів» на нашій українській землі. А те, що вони (росія – ред.) називають там щось, когось із росії привозять, скриньки якісь роблять, абсолютно нічого схожого з референдумом не має», - сказала урядовець.

 

Пані Верещук підкреслила, що Захід ніколи не визнає жодних псевдореферендумів рф.

 

«Тому все це фарс і цирк. Але для наших громадян, які братимуть у цьому участь, це, насправді, стаття Кримінального кодексу. Тому я вкотре закликаю евакуюватися усіх, хто може, а якщо так склалося, що люди змушені залишитися на непідконтрольних територіях, - не брати участі у жодних «референдумах».

 

Жодним тиском, жодним насильним спонуканням тощо не можна потім буде виправдати те, що людина йшла на «референдум», брала якісь «бюлетені» і щось там робила», - наголосила представниця Кабміну.

 

За її даними, відсоток мешканців тимчасово непідконтрольних територій, готових брати участь у псевдореферендумах, мізерний - «навіть не 2%».

 

Віцепрем'єр-міністр закликала громадян телефонувати на гарячу лінію за номером 15-48, щоб отримати допомогу в евакуації на підконтрольну територію України.

 

Як повідомляла «УМ», ЗСУ влучно поцілили у відпочинковий комплекс «Загублений світ» у Херсоні, який належить зраднику та екснардепу Володимиру Сальдо і який він віддав для проживання російських окупантів та місцевих колаборантів.

 

У Токмаку на Запоріжжі партизан Максим Махринов підірвав себе гранатою разом з окупантами, які намагалися його затримати.