Рятуйся і тікай: Україна пропонує спецпрограму для російських окупантів

11:20, 31.08.2022
Рятуйся і тікай: Україна пропонує спецпрограму для російських окупантів

У росіян є вибір: втекти з України або померти. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Спеціальну програму «Рятуйся і тікай» для російських військових, які більше не хочуть воювати в Україні, пропонує офіційний Київ.

 

Відповідну пропозицію щодо запуску спеціальної програми оголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який зараз перебуває у статусі гостя на зустрічі глав МЗС країн-членів Євросоюзу в Празі.

 

Як інформує Україна молода, про спецпрограму йдеться у надісланій агенству Reuters заяві української сторони.

 

«Меседж такий: рятуйся і тікай. Складайте зброю, здавайтеся українським військам і отримайте можливість почати нове життя. Я впевнений, що ця пропозиція варта того, щоб її запропонувати, бо навіть якщо один російський солдат складе зброю і вирішить піти - це означатиме врятовані українські життя та наближення миру», - написав у заяві пан Кулеба.

 

Глава МЗС також закликав Європейський Союз заборонити видачу віз російським туристам, назвавши цей захід доцільним, оскільки більшість росіян підтримала геноцидну загарбницьку агресію країни проти України.

 

«Час напівзаходів уже минув. Тільки жорстка і послідовна політика може дати результат. Відмова у видачі віз російським туристам і деяким іншим категоріям людей стане відповіддю на геноцидну загарбницьку агресію росії в центрі Європи, яку підтримує переважна більшість громадян росії», - зазначив глава української дипломатії.

 

Раніше Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Україна повертає своє і визволятиме території Херсонської, Луганської, Донецької, Запорізької, Харківської областей і Криму, акваторію Чорного та Азовського морів.

 

Глава держави закликав російських окупантів тікати, якщо вони хочуть врятувати свої життя.

 

Як повідомляла «УМ», міністри закордонних справ країн Євросоюзу під час неформальної зустрічі у Празі  31 серпня обговорять питання щодо розв'язаної росією війни проти України та туристичних віз для росіян.