Командир «Азову» Денис Прокопенко вивезений до росії

11:16, 14.08.2022
Командир «Азову» Денис Прокопенко вивезений до росії

Денис Прокопенко. (Фото з відкритих джерел)

Російські ЗМІ повідомили про вивезення командира полку "Азов" Дениса Прокопенка до росії.

 

Проте державні структури та Червоний Хрест це ще не підтвердили.

 

Як інформує УМ, про це дружина командира "Азову" Катерина Прокопенко заявила у інтерв’ю Суспільному.

 

 

«Я знаю лише, що він вивезений в росію і взагалі це ще не підтверджено. Щодо місця перебування Дениса я дізналась через російські ЗМІ. Держструктури мені остаточно не підтверджують, тому що тут важко щось підтвердити. Я розумію, росія зараз командний склад сховала, інших солдат і офіцерів ховає та не розголошує, де вони перебувають», - сказала Прокопенко.

 

Вона також зазначила, що інформації від Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо командира полку "Азов" немає.

 

«Це по суті робота Червоного Хреста — відповідати мені, але я дотепер не знаю, де мій чоловік. Навіть, якщо він в росії, тож існує, в принципі, комунікація з московським філіалом Червоного Хреста. Але її немає. Це означає, що є, можливо, певний договірняк з тією ж владою в росії, щоб не видавати інформацію про місцезнаходження і т.д.», - зазначила дружина командира.

 

Також вона нагадала, що є випадки, коли Червоний Хрест дзвонив рідним та повідомляв про місце перебування, але таких випадків небагато.

 

                                                                               Катерина Прокопенко. 

 

«Були випадки, коли Червоний Хрест дзвонив рідним, повідомляв, що ваш син перебуває в Оленівці чи Новоазовську, але ці кейси дуже малі. Більшість випадків повідомлення про місцезнаходження. Але питання здоров’я, харчування, їжі, умов, тортур, медобслуговування — на це вони не мають відповідей, хоча вони мали б їх надати. Як ми вже побачили з кейса по трагедії в Оленівці, Червоний Хрест не залучений взагалі. Я не розумію, що він робить і чому він існує. Я була б рада, якщо була б реформація системи міжнародних організацій, які начебто за безпеку, за права людей, за життя людей, але в цілому в війні в Україні ці міжнародні організації нічого не вартують», - підкреслила дружина командира полку "Азов".

 

Оскільки в росії немає перемог на фронті, тому вона хоче показати «перемогу» над полоненими, здійснивши незаконний «суд» над ними у тимчасово захопленому Маріуполі.

 

Як повідомляла УМ, Денис Прокопенко, командир загону Нацгвардії України «Азов» зателефонував своїй дружині Катерині, яка також отримала інформацію, що росіяни утримують українських бійців у задовільних умовах.