Герой України Олександр Кукурба загинув у повітряному бою

18:24, 27.07.2022
Герой України Олександр Кукурба загинув у повітряному бою

Захищаючи небо від ворога, загинув Герой України Олександр Кукурба (facebook.com/nwerbizhhromada)

На війні під час виконання бойових завдань 26 липня загинув 28-річний військовий льотчик, Герой України Олександр Кукурба з Івано-Франківської області.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Нижньовербізька сільська рада
 
«З сумом можемо офіційно сповістити, що 26 липня 2022 року, захищаючи небо України, загинув Олександр Васильович Кукурба, 1994 р.н., уродженець с. Верхній Вербіж Нижньовербізької територіальної громади Івано-Франківської області — український військовослужбовець, майор, начальник розвідки штабу 299-ї бригади тактичної авіації Збройних сил України, Герой України»,— йдеться у повідомленні.
 
27-29 липня у Нижньовербізькій громаді оголосили днями жалоби.
 
В іншому повідомленні сільради зазначається: "Повідомляємо, що тіло Героя України Олександра Кукурби прибуде завтра. Тому, просимо близько 14:00 - 14:30 зустріти його живим коридором пошани з напрямку Коломиї до Верхнього Вербіжа. 
 
19:00 розпочнеться читання Псалтиру вдома у селі Верхній Вербіж по вул. Лесі Українки, 24. Відправлення чину похорону розпочнеться о 11:00 29 липня 2022 року".
 
 
Зауважимо, що пан Кукурба отримав звання Героя України з врученням ордена «Золота Зірка» (14 квітня 2022) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.
 
22 березня його нагородили орденом Богдана Хмельницького III ст., а 6 липня - орденом Богдана Хмельницького II ст. — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.
 
Як повідомляла УМ,  у боях з російськими загарбниками загинув Карім Гуламов – військовослужбовець ЗСУ, ветеран АТО, який до війни працював телеведучим Військового хітпараду на музичному каналі М2.