Українські воїни значно ефективніші за багатьох солдатів країн НАТО - Гербст

13:24, 12.07.2022
Українські воїни значно ефективніші за багатьох солдатів країн НАТО - Гербст

Украінські воїни значно ефективніші, ніж багато солдатів в Альянсі. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Посол США в Україні з 2003 по 2006 роки, а нині голова центру Євразії в The Atlantic Council Джон Гербст заявив, що повномасштабне російське вторгнення збільшує шанси України стати членом НАТО, оскільки украінські  воїни значно ефективніші, ніж багато солдатів в Альянсі. 
 
Як інформує Україна молода, про це пан Гербст повідомив у ефірі Радіо НВ.
 
«Я вважаю, що можливість України стати членом НАТО зростає через цей російський наступ і вашу сильну відповідь на наступ. Безумовно, багато хто розуміє, що ваші солдати значно ефективніші, ніж багато інших солдатів у НАТО», — переконаний Гербст.
 
Як повідомляла "УМ", президент Зеленський вважає, що відмова від прийняття України до Північноатлантичного альянсу була історичною помилкою, яка призвела до трагічних результатів.
 
21 лютого 2019 року Україна закріпила курс на членство в НАТО в Конституції. Це пов'язано насамперед з агресією Російської Федерації проти нашої держави та окупацією РФ у 2014 році Криму та частин Донецької та Луганської областей.
 
Заявку на приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) Україна подала ще 2008 року. Але 9 березня 2018 року в НАТО надали Україні лише статусу країни-аспіранта — офіційне визнання прагнення держави набути повноцінного членства в Альянсі.
 
16 травня 2022 року в посольстві США заявили, що Україна може вступити до Північноатлантичного альянсу без виконання Плану дій щодо членства — за прикладом Фінляндії та Швеції.
 
Вступ України до НАТО за прискореною процедурою прогнозують і експерти, наприклад, дипломат Павло Клімкін.