Юлія Паєвська «Тайра» приянала хрещення у Михайлівському монастирі ПЦУ

13:01, 09.07.2022
Юлія Паєвська «Тайра» приянала хрещення у Михайлівському монастирі ПЦУ

Після повернення з полону Тайра охрестилася у Православній церкві України

У храмі Православної церкви України охрестилася звільнена з російського полону парамедик та волонтерка Юлія Паєвська "Тайра".
 
Таїнство відбулося у храмі на честь Трьох святителів, що у дзвіниці Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.
 
Як повідомляє Україна молода, про це повідомили у церкві.
 
Хрещення проводив капелан ПЦУ протоієрей Сергій Дмитрієв.
 
Під час проповіді отець Сергій розповів про підтримку Господом апостолів: «І як увійшов Він у човен, за Ним пішли ученики Його. І ось піднялися хвилі великі на морі, аж човен покривало; Він же спав. Тоді ученики Його, підійшовши до Нього, розбудили Його і сказали: Господи, рятуй нас, гинемо. І говорить їм: чого ви такі боязкі, маловіри? Відтак, уставши, заборонив вітрам і морю, і настала велика тиша» (Мф. 8: 23-26).
 
Отець Сергій Дмитрієв наголосив, що Господь завжди поряд із нами. Людина лише має сама до Нього прийти, Його покликати. А тиша обов‘язково настане з нашою перемогою!
 
«Радіємо, що попри страждання і випробування, які зараз доводиться переживати українцям, вони знаходять дорогу до Господа і відкривають Йому своє серце»,— кажуть у церкві.
 
Російські окупанти взяли у полон Тайру в середині березня 2022 року в Маріуполі. 17 червня стало відомо, що її звільнили з полону.
 
Як повідомляла УМ, відома українська волонтерка та парамедик Юлія Паєвська «Тайра», яка нещодавно була звільнена з полону, вже рветься на передову (на «нуль») допомагати хлопцям і запевняє, що вже ніколи не потрапить у полон до ворога.
 
За її словами, російські окупанти тримали її у Донецькому СІЗО у маленькій камері разом із ще 21 жінкою.