Розвідник і активіст Роман Ратушний похований на Байковому кладовищі, фото

17:04, 18.06.2022
Розвідник і активіст Роман Ратушний похований на Байковому кладовищі, фото

Під час церемонії прощання з Романом Ратушним на Майдані Незалежності. (Фото автора/Суспільне)

Рідні та близькі, військові, громадські активісти, представники творчої інтелігенції та небайдужі кияни провели в останню путь відомого громадського активіста та розвідника 93-ї бригади «Холодний Яр» Романа Ратушного у Києві в суботу, 18 червня.

 

Захисник України, якому мало виповнитися 25 років у липні, героїчно загинув у бойовому дозорі поблизу Ізюма на Харківщині 9 червня.

 

Про це повідомляє журналіст «УМ» з місця події.

 

Спочатку в Михайлівському соборі Києва відбулася заупокійна служба за загиблим, на яку прийшло понад двісті людей.

 

 

Серед них і міський голова Києва Віталій Кличко, який пообіцяв залишити Протасів Яр зеленою зоною в пам’ять про Романа Ратушного, який за життя боровся з забудовою цієї території.

 

Також мер столиці зазначив, що підтримує перейменування однієї з вулиць Києва на честь Романа Ратушного. Йдеться про вулицю Волгоградську Солом’янського району.

 

Вже на Майдані Незалежності у Києві відбулося громадське прощання з активістом та захисником.

 

Попрощатися з Романом прийшло більше тисячі людей. Більшість з них несли квіти і схиляли коліно перед труною з полеглим воїном.

 

Українського захисника поховали на Байковому кладовищі у Києві з військовими почестями.

 

 

Перед похороном над труною з його тілом розгорнули прапор України.

 

Також учасники церемонії прощання запалили фаєри.

 

 

Як повідомляла «УМ», Ратушний приєднався до захисту України з першого дня повномасштабного вторгнення Росії. Він брав участь у боях під Києвом, а потім у складі 93-ї бригади «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

 

Ратушний був одним зі студентів, яких силовики побили на Майдані у 2013 році. Пізніше він очолив ініціативу, яка боролася проти забудови Протасового Яру.